Pers

**** “Borgers toont zich in haar vierde programma een breed begaafd cabaretier (…) vol pakkende beelden en is prettig doorspekt met verlichtende grappen (…) Borgers kan zingen”. (Theaterkrant -Zeker Weten)

***1/2 “een voorstelling gezien vol komische stukken en intieme liedjes.” (8weekly – Zeker Weten)

“Optreden lijkt Carolien Borgers als vanzelfsprekend af te gaan (…) Borgers blinkt uit in het vertellen van verhalen die ze boven de huiselijke herkenbaarheid weet te verheffen door een verassende woordkeus en een prettige ironische ondertoon. En voor haar liedjes geldt hetzelfde. (…) Carolien Borgers heeft een gave vorm voor haar talenten gevonden.” (NRC Handelsblad – Makkelijk Praten)

Cynisch, energiek en schaamteloos (…) Achter Borgers` schattige voorkomen huist een prettig gestoorde, grofgebekte cabaretière (…) Een kraakheldere stem als instrument waarmee ze naar behoeven hoog, laag of schreeuwerig kan zingen (…) Met jaloersmakende energie en een flink acteervermogen stuitert ze over het podium (…) Carolien Borgers is gewoon erg leuk en Makkelijk Praten is als feestje meer dan geslaagd.” (Parool – Makkelijk Praten)

“Een van de vier grootste talenten van het afgelopen theaterseizoen” (Elegance)


Biografie

Carolien werd in 1983 geboren in Breda.

Ze doorliep de basisschool en de middelbare school in Etten-Leur.
Op haar 17e werd ze aangenomen op de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.
Ze toerde in haar stagejaar met de rockopera Ren Lenny Ren van Acda en de Munnik door het land.
Haar afstudeervoorstelling speelde ze 3 avonden in een volle Kleine Komedie.
In 2008 ging haar eerste avondvullende liedjes/cabaretprogramma “Snars” in première. Deze  voorstelling speelde ze 120 keer door het hele land. In 2010 ging haar tweede avondvullende voorstelling” Makkelijk Praten” in première. In december 2011 rondde ze de reprise af. Vanaf april 2012 stond ze in de theaters met de try outs van haar nieuwe programma “Happy End” waarmee ze in februari 2013 in première ging. In december 2013 ging haar vierde show “Zeker Weten” in premiere. De reprise rondde ze af in december 2015.

Daarnaast was Carolien vaste columnist bij het programma “Altijd Wat” van de NCRV en in de radioshow van Giel Beelen op 3fm. Ze maakte regelmatig haar opwachting in het programma “Mag ik u kussen” van de AVRO. In 2013 was ze finalist in het programma “Wie is de Mol” van de AVRO en in 2013 was ze vast panellid bij het humoristische RTL4 programma “Volgende week” met Peter Heerschop, Viggo Waas, Richard Groenedijk en Daphne Bunskoek.

In de zomer van 2014 stond ze op Lowlands in de Alpha met “Always Hardkoor”, een ode aan de jaren ’90.

In december 2014 bracht ze haar Nederlandstalige debuutalbum “De Andere Ik” uit, dat **** sterren kreeg in het NRC. In maart 2015 deed ze mee het het humoristische programma “Larie” op NPO3.

In maart 2016 is ze onderdeel van het RTL4 programma “It Takes Two”.

In de zomer van 2016 staat ze op Lowlands in de Bravo met de show “Rock your english” en in de Helga met een ode aan 90s televisie.

Voor Libelle tv maakt ze in december 2016 het programma “Driving home for christmas” waarin ze oa. Youp vh Hek, Georgina Verbaan en Tjitske Reininga voor kerst naar huis rijdt.

Vanaf januari 2017 maakt ze twee keer per week een programma op radio 2 voor BNN VARA in de nacht. In de zomer van 2017 neemt ze een maand het programma “T wordt nu laat over” waarin ze twee uur lang gasten interviewt op basis van een door hen gekozen playlist.

In mei 2017 gaat ze voor omroep Human een week naar Griekenland voor het programma “Whats the right thing to do” om daar met 21 leeftijdsgenoten onder leiding van Harvard professor Michael Sandel te discussieren over actuele zaken.

Samen met Tim Haars doet ze mee aan het programma “Niet te geloven” van de jongens van Streetlab op NPO3 en ze is gast in het tweede seizoen van “Talenten zonder centen” van Nick en Simon.

In juli 2017 presenteert ze de allereerste Talkshow over vrouwenvoetbal nav het EK dat in Nederland gehouden wordt. Ter promotie daarvan zit ze ook drie avonden bij Eva Jinek aan tafel.